Beneficiile utilizarii detergentilor biodegradabili

Posted by      05-28-2020     Ecologic
Beneficiile utilizarii detergentilor biodegradabili

Beneficiile utilizarii detergentilor si produselor de curatat biodegradabile, unele poate surprinzatoare, sunt importante atat pentru utilizatori, cat si pentru mediul inconjurator.

Am prezentat mai jos o scurta lista a celor mai importante avantaje pe care le veti obtine alegand un produs biodegradabil, fie ca este vorba de produsele de curatat pentru haine (detergent, balsam, solutie de scos petele), de solutiile pentru curat vase si sticla, de cele pentru curatarea si degresarea suprafetelor sau de produsele de utilizare personala.

1. Hainele spalate cu detergent si balsam de rufe biodegradabili sunt mult mai putin iritante pentru pielea sensibila. 
Hainele pe care le imbraci sunt in contact permanent cu pielea ta. Daca vei folosi substante dure pentru spalarea lor, reziduul lasat in urma va ramane, de asemenea, in contact cu pielea pe tot parcursul zilei. Detergentul si balsamul de rufe biodegradabili sunt hipoalergenici, un aspect important mai ales pentru persoanele cu sensibilitate de piele. Astfel, hainele vor fi curate si confortabile fara a fi iritante.
Un alt aspect important este starea fizica a detergentului. Folosind detergent de rufe in forma lichida in locul celui sub forma de praf probabilitatea de a ramane reziduu uscat pe haine este mult mai mica.

2. Produsele biodegradabile de curatat casa sunt hipoalergenice. 
Produsele de curatat clasice, pentru o eficienta mai mare, contin substante chimice care pot avea efecte negative asupra pielii mainilor, generand in timp sensibilitate suplimentara si reactii alergice. Produsele biodegradabile, indiferent ca este vorba de solutiile pentru curat vase si sticla, de cele degresante sau cele pentru curatarea suprafetelor, prin compozitia lor sunt mult mai blande cu pielea, putand fi utilizate chiar de catre persoanele cu piele sensibila.

3. Detergentii biodegradabili au nevoie de un consum mai mic de apa pentru clatire.
Ingredientele pe care acestia se bazeaza se dizolva mai usor in apa decat mixturile chimice din detergentii clasici. Hainele proaspat spalate ies de la spalare fara senzatia lesioasa pe care detergentii standard o pot lasa, iar cantitatea de apa necesara pentru aceasta este mai mica.

4. Detergentii biodegradabili sunt mai accesibili la pret.
Detergentii biodegradabili se vand, de obicei, la vrac, fiind mult mai rentabili la pretul pe cantitate. Formele concentrate sunt chiar mai eficiente la pret. In plus, iti permit sa diluezi detergentul in formula dorita, in loc sa te bazezi pe formula conceputa de producator.Detergentii biodegradabili se vand si la vrac, fiind mult mai rentabili la pretul pe cantitate. Investitiile producatorului cu ambalarea si imaginea sunt reduse, ceea ce diminueaza costul final. Plus ca ambalajele in care au fost achizitionate produsele pot fi returnate. Exista si produse biodegradabile care se prezinta in formula concentrata (cum ar fi detergentul de vase), si care sunt chiar mai eficiente la pret. In plus, acestea iti permit sa diluezi detergentul in formula dorita.

5. Iti poti face o rezerva comfortabila.
Prin cumpararea detergentului biodegradabil la vrac, vei avea o cantitate suplimentara de rezerva pentru atunci cand ai nevoie. Reumplerea sticlei cu detergent direct din locul de depozitare este mai la indemana decat a face un drum pana la magazin de fiecare data cand se termina detergentul din flacon.

6. Se reduce cantitatea de ambalaje folosite.
Prin achizitionarea la vrac intr-un recipient mai mare eliminam necesitatea achizitionarii mai multor recipiente mici. Si, asa cum mentionasem anterior, ambalajele achizitionate impreuna cu produsul pot fi returnate.

7.Detergentii biodegradabili imbunatatesc calitatea aerului din mediul imediat inconjurator.
Ingredientele oricarui produs de curatare, prin utilizare, ajung, in cele din urma, in aer. Fie ca e vorba de solutia de curatat suprafetele, detergentul si balsamul de haine sau solutia pentru vase. In cazul produselor biodegradabile, compozitia acestora permite un plus de comfort pentru respiratie in timpul utilizarii, asigurand in casa un mediu mai sigur pentru tine, membrii familiei sau animalele de companie.

8. Detergentii biodegradabili sunt mult mai putin poluanti in sistemul de alimentare cu apa.
Deversarea apei uzate dupa spalare, amestecata cu detergent, este inevitabila, insa ingredientele biodegradabile ale detergentilor biodegradabili sunt mult mai bine tolerate de catre mediul inconjurator. Mai ales ca nu contin nitriti și fosfati, substante care, ajunse in mediul acvatic, stimuleaza inmultirea algelor, conducand in final la scaderea continutului de oxigen in apa si facand imposibilă viata faunei acvatice.

9. Detergentii biodegradabili diminueaza riscul infundarii fosei.
Acest beneficiu este valabil in cazul celor care utilizeaza fosa septica. Sapunurile blande ale detergentilor biodegradabili nu vor interfera cu procesul de functionare al foselor, asigurandu-se functionarea normala a sistemele septice, in perfecta siguranta pentru case.

10. Un beneficiu aparte, nematerial, mai degraba unul personal, moral si formator de conduita, detergentii biodegradabili te ajuta “sa te simti verde”. Alegand sa folosesti produse de curatat si detergenti biodegradabili, alegand, in general, sa te ghidezi in viata de zi cu zi dupa principiile ecologice si ale grijii pentru mediul inconjurator, alegi sa fii mai responsabil cu natura, cu comunitatea si cu tine insuti.

Este ceea ce alegem si noi si unul dintre motivele pentru care am ales cu convingere sa promovam produsele biodegradabile Elefantino.

Comments

Log in or register to post comments