Cum alegem un detergent pentru bebelusi bun, special creat pentru hainutele acestora?

Posted by      05-28-2020     Ecologic
Cum alegem un detergent pentru bebelusi bun, special creat pentru hainutele acestora?

DE CE UN DETERGENT PENTRU BEBELUSI, SPECIAL CREAT PENTRU ACESTIA?

Pentru ca un detergent pentru bebelusi are o compozitie controlata, care nu irita. 
Pielea celor mici este mai sensibila decat cea a adultilor, fiind fragila si in curs de maturizare, deci mai susceptibila sa dezvolte afectiuni nedorite. Medical vorbind, o reactie cutanata poate fi cu atat mai serioasa cu cat durata si suprafata contactului pielii cu agentul care o provoaca sunt mai crescute. Este un lucru cert ca hainutele bebelusilor sunt materialele care vin intr-un contact aproape permanent si pe o suprafata corporala foarte mare cu pielea acestora. Iar daca aceste hainute aduc cu ele un grad de incarcatura chimica iritanta, riscul imbolnavirii cutanate dar si respiratorii – prin inhalare - creste.

Din pacate, in categoria ‘dusmani’ ai pielii celor mici intra si hainele parintilor, cu care adesea bebelusii vin in contact, dar si prosoapele, paturicile, jucariile din material textil, iar dupa primii pasi tapiteriile si covoarele din casa. Din aceste motive pediatrii ne sfatuiesc ca in cazul aparitiei unei iritatii cutanate, parintii sa ia in considerare schimbarea detergentului de rufe obisnuit, cu un detergent pentru bebelusi. Asadar, este limpede ca produsele de curatare pentru hainelor bebelusilor, a parintilor, dar si a posibilelor ‘depozite de praf’ din caminul nostru trebuie alese cu foarte mare grija si responsabilitate.

CUM AR TREBUI SA FIE UN DETERGENT PENTRU BEBELUSI PENTRU A-L ALEGE?

Un detergent pentru bebelusi ar trebui, cu siguranta, sa nu contina substante chimice nocive (ex. fosfati), sa se clateasca usor fara a ramane reziduri iritante pentru piele dupa clatire, iar astfel sa prezinte un risc redus de a provoca afectiuni cutanate (alergii, eczeme).

Sa fie delicat cu tesaturile, mentinandu-le calitatea aspectului si texturii timp indelungat – rufele sa fie delicate, placute la atingere dupa spalare. 
Urmele de murdarie, atat de normale si des intalnite pe hainutele bebelusilor este de dorit sa fie indepartate cat mai eficient, in conditiile in care detergentul sa nu actioneze cu agresivitate (chimica). 
Iar culorile sa se pastreze neafectate de spalarile dese.  

Optional, un detergent pentru bebelusi ar trebui sa aiba un miros placut, proaspat dar, neaparat, cat mai discret.

Venirea pe lume a unui copil creste considerabil efortul financiar in sanul familiei. 
Cantitatea de rufe si ritmul cu care acestea sunt spalate cresc, din grija pentru igiena bebelusului si a intregii case. 
Este bine ca detergentul sa fie economic, cat mai eficient chiar si in doze mici pentru curatarea rufelor.
Si sa permita clatirea usoara, fara a necesita cantitati mari de apa pentru a fi indepartat integral.

Parintii “ar face orice” pentru copii, “ar cheltui oricat” pentru a se asigura de ceea ce este mai bun. Cu toate acestea, pretul nu este un aspect de neglijat, mai ales cand vorbim de o achizitie constanta, pe termen mediu sau lung. 
Atunci insa cand produsul vine in ajutor printr-un pret bun, usurand efortul investitional, decizia de alegere este mult mai usoara.

Ce alt criteriu ar mai putea fi pentru alegerea unui detergent pentru bebelusi? 
Pe langa argumentele noastre ca parinti, care tin de atentia si grija pentru sanatatea copiilor nostri, putem sa facem o alegere si ca persoane responsabile social, optand pentru un produs prietenos cu mediul, biodegradabil, “verde”, in tonul spiritului ecologic in care dorim sa ne crestem copiii.

Astfel, vom mentine curate nu doar hainutele lor, ci si mediul inconjurator pe care il pregatim pentru ei.

ALEGE DETERGENTUL SPECIAL PENTRU BEBELUSI, DE LA ELEFANTINO

Elefantino vine in ajutorul parintilor cu un detergent pentru bebelusi, special creat pentru hainutele acestora: Detergentul lichid pentru hainute de bebelusi si tesaturi delicate, “ultra-light”, biodegradabil si neiritant.

 

Comments

Log in or register to post comments